سوخدو :sokhdô

۳۲٫ سوخدو :sokhdô سوخدو که همان سوغدو است انطور که مشهور است غذایی است که ازسغدیها به این منطقه رسیده است.برای در ست کردن این غذا شکمبه ی گوسفند را کاملا تمیز می کنند.درونش را با برنج خیس شده وآب وموادی مانند پیاز و زرد چوبه ونمک وروغن ومقداری کشمش پر می کنند وآن را داخل دیگ می گذارند ودیگ را از آب پر می کنند تا بپذد وآماده ی خوردن شود .
در فر هنگ دهخدا آمده است که چرب روده ی گوسفند را از گوشت و مصالح پر کرده باشند.
بساشب که از گوشت آکنده ام
چو سغدو دل و سینه و روده ها.

سراج قمری (از آنندراج ).

این نوع را که دهخدا سغدو نامیده است غذایی دیگر است که در بین مردمان لک زبان هم مرسوم است.
اما سختو یا سغدوی با برنج را بیشتر مردمان ما درست می کنند.
آن چیزی که دهخدا اشاره کرده است ما هم داریم منتهی وقتی شکمبه از مواد لازم مانند :جگر و گوشت و شش(پف) و دنبه و مواد ادویه ای و پیاز آکنده شد ، در زیر خاکستر داغ جا می دهند تا پخته شود.
سفارش سفارش سفارش
حتما درست کنید هر دو خوشمزه است.

منبع:دهخدا / کتاب رد پای پیشینیان اثر نگارنده/

#مهدی_زینی

http://telegram.me/farhangelakI

چپرا#زبان_لکی#بزران#لکستان#فرهنگ_لکی#ترانه_لکی#آهنگ_لکی#الشتر_دلفان#سلسله#کوهدشت#ایلام#کرمانشاه#همدان#خرماباد#تئویسرکان#دورودفرامان#وناویل#هلیلان#بیرانشهر#زاغه#هرو#بروجرد#فرهنگلکی#نهاوند#

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + 3 =